Ford

0 Comments

Ford har en lang historie bak seg. Det Amerikanske firmaet Ford ble grunnlagt av Henry Ford så tidlig som i 1903, så det er godt over 100 år gammelt nå. De etablerte også egne produksjons avdelinger i England, Tyskland og i Australia. I England startet de bare seks år etter det Amerikanske firmaet ble etablert og i Tyskland 16 år senere, i det samme året åpnet de også opp i Australia. Det har blitt åpnet flere produksjons steder etter hvert og de har kjøpt opp og solgt en god del andre merker også.

Amerika

Amerika

Det mest kjente navnet i bilhistorien er nok Henry Ford, han har klart å gjøre firmaet sitt til et av de mest suksessfulle i verden. Den første modellen som ble produsert fikk navnet Model A, etterfulgt av den berømte T Ford etter noen få år. T Ford ble fort en enorm populær bil, man sier at det var nok den første folkebilen som ikke var så voldsom dyr i innkjøp. Det har blitt produsert godt over 15 millioner av T Ford, det sier jo det meste. Det var når han startet opp produksjonen av T Ford at han startet å bruke samlebånd teknikken, det reduserte kostnadene mye og det kom jo kundene til gode med lave priser. Den ble så populær at omtrent halve bilparken i Amerika etter bare ti år i produksjon var en T Ford. Men etter nesten 20 år valgte Ford og endre konseptet noe og introduserte den nye modellen som fikk navnet Modell A, det samme som deres første modell het. Med den nye modellen kom det flere oppgraderinger på bilene, det var da Gear og bremsesystemet som hadde blitt kraftig forbedret. Det gikk bra for denne modellen også for Ford, med noe over fire millioner biler produsert gjorde han det fortsatt veldig bra. Tiden gikk og flere og flere nyheter innen teknologien kom til, i 30 årene startet de så opp med å produsere den populære V 8 motoren, dette gjorde igjen til at Ford merket fortsatte å ligge blant toppen på salgs statistikken. Ford fortsatte sin suksess og utvidet med merkene Mercury, Thunderbird og Lincoln for og nå flere kundegrupper. Det var Henry Ford sin sønn Edsel som sto for starten av Mercury i slutten av 30 årene og merket skulle ligge prismessig i mellom de rimelige bilene og de dyre eksklusive bilene. Merkene Thunderbird og Lincoln var eksklusive biler som var målrettet de med velfylte bank kontoer. Modellene ble etter hvert mange i Ford sin produksjon, men det ble ikke bare biler de konsentrerte seg om. De startet med også opp med å produsere lastebiler, busser, traktorer og i en periode fly. Fly produksjonen startet så smått i 20 og 30 årene, men da den andre verdenskrigen brøt ut satte han opp det som på den tiden var verdens største flyfabrikk.

Her ble det produsert fly av typen B 24 som ble brukt av det Amerikanske flyvåpenet. Ford har produsert så langt over 150 modeller av personbiler så langt, og man kan legge på rundt over 100 modeller til om man tar med lastebiler, busser, militære kjøretøy, traktorer og forskjellige andre kjøretøy.